De Verbeelding leeft op dankzij sponsors en horeca

ZEEWOLDE • Zo 15 december 2019 | 15:05 • Zondag 15 december 2019 | 15:05

Na jaren van onzekerheid en malaise gaat het weer goed met De Verbeelding in Zeewolde. Lange tijd was het onduidelijk wie de kosten voor de exploitatie en het beheer van de 'Parel van Zeewolde' op zich moest nemen. Na een verbouwing en het afsluiten van sponsorcontracten is het gebouw nu klaar voor de toekomst, denkt Stichting De Verbeelding.

De Verbeelding is een kunstzinnige variant van de traditionele polderschuur, naar ontwerp van de Almeerse architect René van Zuuk in 2000. De eerste jaren deed De Verbeelding dienst als museum, daarna stond het lange tijd leeg. De oprichting van Stichting De Verbeelding moest verandering in die leegstand brengen.

Het 'paviljoen voor kunst en cultuur' bleef in bezit van de gemeente, maar met subsidie bekostigde de stichting het onderhoud en de exploitatie van het pand. Dat leidde tot ergernis bij het college van Zeewolde, dat vond dat de beheerstichting zelf het hoofd boven water moest houden. Vanaf 2015 werd daarom de subsidie geleidelijk afgebouwd. Nu staat Stichting De Verbeelding op eigen benen.

"Met de verbouwing van dit jaar is De Verbeelding 'horecaproof' gemaakt", licht Frans Meijer, voorzitter van Stichting De Verbeelding toe. Dat was belangrijk om extra inkomsten te krijgen. Dankzij sponsoring van de Rabobank en de Lionsclub Zeewolde kunnen ook grote artiesten worden aangetrokken. Laurens van Rooyen gaf zaterdagavond een kerstconcert; op 19 januari staat een nieuwjaarsconcert met Lavinia Meijer op het programma. "Zonder de horeca en de sponsoring was dat niet mogelijk geweest," legt Meijer uit. "De intimiteit en de professionaliteit maken het concept van De Verbeelding erg bijzonder."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel