130 boeren demonstreerden bij vliegveld

LELYSTAD • Wo 18 december 2019 | 20:10 • Woensdag 18 december 2019 | 20:10

Een groep van zo'n 130 boeren heeft dinsdag aan het eind van de middag actiegevoerd bij Lelystad Airport. Ze werden opgewacht door de politie en marechaussee. Volgens een woordvoerder van het vliegveld leverde de actie geen problemen op voor gebruikers van het vliegveld. De boeren kregen ruimte op de parkeerplaats om hun trekkers neer te zetten.

Rond 18:30 uur was de actie afgelopen en vertrokken de boeren weer.

De actie begon rond 15:00 uur met 8 trekkers, uiteindelijk liep dat aantal dus op naar zo'n 130. Een deel van de boeren die later aansloten, was eerder op de dag op het Mediapark in Hilversum. Ook een aantal protesterende bouwvakkers is met vrachtwagens naar Lelystad Airport gekomen.

De boeren kozen voor het vliegveld om te protesteren, omdat daar naar hun mening schadelijke stikstof wordt uitgestoten. Dat vinden ze niet eerlijk ten opzichte van de beperkingen die ze zelf opgelegd krijgen.

Blokkade Markerwaarddijk
Eerder op de dag hebben boeren korte tijd met trekkers de dijk Lelystad-Enkhuizen geblokkeerd. Ze stonden bij Enkhuizen op de weg. Ook het fietspad naast de weg was geblokkeerd. Na een half uur werd de blokkade weer opgeheven.

De provincie Flevoland waarschuwde aan de kant van Lelystad met borden dat de dijk niet toegankelijk was voor verkeer.

De boeren die bij Enkhuizen stonden, wilden in eerste instantie over de dijk doorrijden naar Lelystad Airport, maar kregen daar geen toestemming voor van de politie. Ze zijn vervolgens richting Hoorn vertrokken.

Lelystad Airport aan het eind van de middag:

Actie begon klein maar werd steeds groter:

Trekkers stonden op de stoep voor het oude terminalgebouw:

In opdracht van het vliegveld werd koffie uitgedeeld:

Trekkers bij de Markerwaarddijk:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel