Geen geld voor buitenzwembad

ALMERE • Wo 18 december 2019 | 14:39 • Woensdag 18 december 2019 | 14:39

Het college van burgemeester en wethouders van Almere heeft de gemeenteraad laten weten dat de stad geen buitenzwembad kan betalen. Het college liet daar onderzoek naar doen.

Daarnaast blijkt volgens het college, dat een nieuw zwembad negatieve gevolgen heeft voor de bezoekersaantallen in de andere Almeerse zwembaden. Het college adviseert de gemeenteraad daarom geen vervolgonderzoek te doen. De gemeenteraad bekijkt eerst nog het rapport van het college en maakt daarna een keuze.

Ondenkbaar
Het onderzoek naar een mogelijk buitenzwembad begon in januari nadat de gemeente een petitie overhandigd kreeg. Dat was een initiatief van voormalig Europees Kampioen Triatlon Gregor Stam. Hij vindt het ondenkbaar dat een stad met ruim 200.000 inwoners geen openluchtzwembad heeft. De gemeenteraad vroeg daarna om een onderzoek naar een buitenzwembad.

Het college laat weten dat het blij is met het initiatief voor het buitenzwembad, maar dat er geen financiële ruimte is voor de bouw en het exploiteren ervan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel