Rechter schrapt boete voor gastouderbureau

LELYSTAD • Za 28 december 2019 | 11:36 • Zaterdag 28 december 2019 | 11:36

De boete van 25.000 euro die gastouderbureau Tiqui aan de gemeente Lelystad moest betalen, is door de rechter geschrapt. De bestuursrechter oordeelde dat de gemeente de dwangsom niet goed had gemotiveerd.

Tijdens een controle door de GGD twee jaar geleden bleek dat het gastouderbureau niet voldeed aan alle verplichtingen. Er ontbrak onder meer een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van een ouder. Daarna kreeg Tiqui een termijn om tien fouten te verbeteren. Na afloop van die termijn heeft de GGD vastgesteld dat nog niet aan alle voorwaarden werd voldaan. Dat leverde een boete van 25.000 euro op.

De eigenaresse gaf aan dat het werk voor het bureau haar boven het hoofd was gegroeid. Zij vertelde aan de rechter dat zij nu een administratieve kracht heeft ingehuurd.

Volgens de rechter had de gemeente meer rekening moeten houden met de omvang van het gastouderbureau, de hoogte van het financiële voordeel voor de eigenaresse en haar persoonlijke omstandigheden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel