Hondentrainingscentrum met de handen in het haar

LELYSTAD • Ma 30 december 2019 | 21:48 • Maandag 30 december 2019 | 21:48

De Politie Honden Dressuur Club (PHDC) uit Lelystad heeft nog steeds geen nieuw terrein kunnen vinden. De hondentrainers maken nu gebruik van een stuk grond bij het Larserbos, maar moeten daar op nieuwjaarsdag weg zijn. De club heeft geen idee hoe het nu verder moet.

Het terrein waar de club al ruim 25 jaar traint is van Flevo-Landschap, maar die organisatie verhuurt dat in het nieuwe jaar aan een biologische boer. PHDC heeft inmiddels alle spullen weggehaald en verplaatst naar een naastgelegen terrein van het waterschap. "Daar mogen we voorlopig wel blijven, maar dat is veel te klein", zegt secretaris Benny Bekker.

PHDC stoomt honden klaar voor politiewerk en verkoopt honden na voltooiing van de opleiding aan de politie. "De honden die naast agenten lopen bij de Arena tijdens evenementen, kunnen zomaar door ons zijn afgericht", vertelt Bekker. Bij PHDC leren de honden onder meer om op commando aan te vallen. Ook wordt geoefend met het zoeken naar kleine objecten in een groot gebied.

Flevo-landschap gaf al eerder aan het jammer te vinden dat PHDC moet vertrekken, maar dat zes jaar geleden al een gebiedsplan is opgesteld voor het terrein. Daarin is geen plaats voor de hondenclub. De vereniging is ook ruim van tevoren gewaarschuwd. "Maar het vinden van een nieuw terrein blijkt bijna onmogelijk", zo zegt Bekker. Wat er nu gaat gebeuren met de club is niet duidelijk: "We willen heel graag door, maar we weten niet hoe."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel