Robert de Robot wil Nagele van het gas af hebben

NAGELE • Do 2 januari 2020 | 6:00 • Donderdag 2 januari 2020 | 6:00

"Het is monnikenwerk, maar het resultaat is het meer dan waard”, vertelt kunstenaar Martin-Jan van Santen uit Nagele. Van Santen maakt een animatieserie om mensen enthousiast te maken én te houden om Nagele los te koppelen van het gasnet.

Al een aantal jaar is 'Nagele in Balans' bezig met een project om Nagele aardgasvrij te maken. Het idee is om door middel van zonnekracht genoeg elektriciteit op te wekken om zelfvoorzienend te worden.

Hoofdfiguur in de animatieserie in Robert de Robot. Hij woont al lang in Nagele en legt uit op welke manier het project werkt. "Het duurt lang voordat er iets concreets te zien is bij dit project. Nu kunnen we op een leuke manier uitleggen waar we mee bezig zijn", zegt Van Santen.

Van Santen woont nog maar kort in het dorp. Hij was gelijk enthousiast over het aardgasvrij maken. "En hoe leuk is het dan als ik een serie mag maken om dat te ondersteunen. Ik werk vanuit mijn schuur omdat het natuurlijk niet te veel mag kosten maar ik ben blij met het resultaat."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel