Vanaf zondag nieuwe dienstregeling busvervoer Lelystad

LELYSTAD • Do 2 januari 2020 | 19:44 • Donderdag 2 januari 2020 | 19:44

Vanaf zondag rijdt het busverkeer in Lelystad volgens een nieuwe dienstregeling. Arriva adviseert reizigers om gebruik te maken van de reisplanner om zo te zien welke wijzigingen er precies zijn. De veranderingen zijn tot stand gekomen in overleg met de gemeente, zo laat het busbedrijf weten.

De belangrijkste wijzigingen volgens Arriva:

* Verschillende lijnen krijgen een nieuw nummer. Dit is het geval bij lijnen die twee richtingen hebben. In de nieuwe situatie krijgt elke richting een apart nummer. De lijnnummers 4, 6, 8, 13 en 16 zijn nieuw.

* Lijn 1 en lijn 4 bieden voortaan in de daluren, op zaterdag, en in de vakanties een halfuursdienst in plaats van een kwartierdienst.

*Lijn 7 wordt uitgebreid van een uurdienst in de spits naar een halfuursdienst in de spits en een uurdienst buiten de spitsuren naar bedrijventerrein Larserpoort en Lelystad Airport/Aviodrome.

* Lijn 8 gaat rijden in de Landstrekenwijk en Warande. Deze lijn vervangt de lange lusroute van lijn 5. De haltes in deze wijken worden weer in twee richtingen aangedaan.

* Lijn 13 zorgt samen met lijn 3 voor een kwartierdienst naar Batavia Stad en lijn 13 bedient ook de wijk Kempenaar van maandag tot en met zaterdag.

Lelystad is de enige plek in Flevoland waar de dienstregeling zondag op de schop gaat. In Almere gebeurde dit al op 15 december. Het streekvervoer, dat valt onder OV Regio IJsselmond, kent dit jaar geen wijzigingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel