Bootje uitgebrand na explosie; zoektocht duikers gestaakt

ZEEWOLDE • Ma 6 januari 2020 | 17:12 • Maandag 6 januari 2020 | 17:12

Hulpdiensten zijn maandagmiddag massaal uitgerukt voor een brand op een bootje bij Zeewolde. Het schip lag in het Nijkerkernauw, tussen Center Parcs De Eemhof en de Nijkerkersluis. De brand is inmiddels geblust. Het bootje is door de brandweer naar de kant gebracht en inmiddels gelicht.

Rond 16:00 uur kreeg de politie een melding van een explosie op de boot. Daarna zou er brand zijn uitgebroken. Het is nog onbekend of er mensen aan boord waren.

Brandweerduikers uit Almere en Harderwijk hebben zo'n twee uur lang in het water en riet gezocht naar mogelijke slachtoffers. Omdat het donker was geworden, had de brandweer felle lampen neergezet. Rond 18:45 uur werd de zoektocht gestaakt.

Onze verslaggever ter plaatse kon zien dat er op de wal twee uitgebrande gastanks in het gras lagen. Het is onduidelijk of die iets met de explosie en brand te maken hebben gehad. Ook werden er later nog meer gastanks uit het water gehaald.

Het bootje werd gelicht en helemaal leeggepompt, om er helemaal zeker van te zijn dat er niemand aan boord was. Dat bleek volgens de brandweer uiteindelijk ook het geval te zijn. De politie gaat verder onderzoek doen naar het bootje.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel