Vuurwerkbranche steunt oproep politie en burgemeesters

DRONTEN • Do 9 januari 2020 | 17:09 • Donderdag 9 januari 2020 | 17:09

De Nederlandse vuurwerkbranche steunt een oproep van politie, hulpverleners en de burgemeesters om knalvuurwerk en vuurpijlen te verbieden.

De Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland in Dronten benadrukt wel dat zo'n verbod alleen zin heeft als illegaal vuurwerk intensiever bestreden wordt en handhaving wordt verbeterd.

Het bezit en verkoop van illegaal vuurwerk, wangedrag en vernieling moet volgens de branche hard aangepakt en bestraft worden.
Daarvoor moeten meer middelen beschikbaar worden gesteld, vindt de belangenvereniging.

De vuurwerkbranche constateert dat de huidige problemen bij de jaarwisseling, waarbij vandalisme en geweld door een kleine groep een schaduw werpen over de jaarwisseling niet in lijn zijn met de feestelijke traditie die de branche voor ogen heeft.

De BPN wil samen met politie, burgemeesters en overheid tot een 'safetydeal' komen waarin de randvoorwaarden voor een veilige en feestelijke jaarwisseling zijn opgenomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel