Duizenden euro's aan parkeerboetes voor Grieks restaurant

LELYSTAD • Zo 12 januari 2020 | 20:36 • Zondag 12 januari 2020 | 20:36

De eigenaren van een Grieks restaurant By Lemonakis zijn boos op de gemeente Lelystad. Het bedrijf heeft al voor duizenden euro’s aan parkeerboetes gekregen. Eigenaresse Toula Lemonaki rekent het even voor: "Sinds 2017 moet dat al zo'n 6.500 euro zijn."

By Lemonakis is een begrip in Lelystad. Tot enkele jaren geleden was het Grieks specialiteitenrestaurant gevestigd op de Agorahof.

In 2015 opende het restaurant aan de Bataviahaven. Daar begon de ondernemer ook een bezorgdienst en toen ging het mis: de drie autootjes van het restaurant parkeerden geregeld voor de deur om de bestellingen op te halen.

Volgens de eigenaresse van het restaurant werd dat tijdelijk parkeren in eerste instantie toegestaan. "Op een gegeven moment, ik meen eind 2017, hebben we een vergunning aangevraagd en gekregen voor de laatste drie maanden van dat jaar."

Geen nieuwe vergunning
Maar de gemeente Lelystad wilde de vergunning niet verlengen. Volgens een woordvoerder hield de ondernemer zich niet aan de voorwaarden: de knipperlichten waren niet altijd aan als een auto aan de straat stond en de auto’s zouden er ook staan, terwijl de bezorgers een sigaretje stonden te roken. De restauranteigenaar bestrijdt dat, maar een nieuwe vergunning kwam er niet. Sinds die tijd wachten de bezorgautootjes illegaal voor de deur en stromen de boetes binnen.

Koud eten
"We mochten wel op de parkeerplaats bij NAUPAR staan, maar dat is zeker 300 meter lopen voor onze bezorgers. Dan is het eten al bijna koud", aldus de eigenaresse. Zij vindt dat de gemeente Lelystad wel wat water bij de Griekse wijn mag doen.

De gemeente lijkt dat voorlopig niet van plan. Dus staan de autootjes iedere avond een paar keer illegaal voor de deur en stromen de boetes binnen. "Iedere keer weer 95 euro, soms wel twee keer op een avond. Er moet echt een oplossing komen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel