Oponthoud in rechtszaak over brute woningoverval

LELYSTAD • Do 16 januari 2020 | 16:59 • Donderdag 16 januari 2020 | 16:59

De rechtszaak tegen vier jonge mannen uit Lelystad over een brute overval op een bejaard echtpaar in Kampen heeft een vertraging van maanden opgeleverd. Een van de advocaten heeft zich ziek gemeld. De rechtbank heeft de zaak tegen de vier daarom uitgesteld.

In de avond van 21 januari vorig jaar werd de bejaarde man op het plaatsje achter zijn woning aan de Sint Nicolaasdijk in Kampen neergeslagen. Hij werd gedwongen mee naar binnen te gaan, waar de daders hem en zijn vrouw (80 & 81) vastbonden. Het echtpaar werd ook nog eens bespoten met een bijtende vloeistof en bedreigd met een mes. Kennelijk verwachtten de daders veel geld, want ze schreeuwden om tienduizend euro. Uiteindelijk gingen ze er vandoor met een trouwring, horloge, portemonnee en 260 euro.

In april en mei zijn de vier verdachten opgepakt. De jongste was toen 17 en de oudste 21 jaar. Een van hen zou als chauffeur van de auto hebben gefungeerd, waarmee het viertal naar Kampen is gereden. Hij is als enige op vrije voeten.

De jongste verdachte is in september nog veroordeeld voor overvallen op een sushi-bezorger en een tankstation in Lelystad. Die vonden een paar weken voor de Kamper overval plaats.

De rechtbank in Zwolle wil op 9 april verder met de zaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel