Gekakel en gekwaak van 600 dieren op Zuiderzeeshow

LUTTELGEEST • Za 18 januari 2020 | 14:40 • Zaterdag 18 januari 2020 | 14:40

De Voorburgse Schildkropper, de Groot Lotharinger en de Nederlandse Hangoor Dwerg, ze waren allemaal te zien op de Zuiderzeeshow, de kleindierententoonstelling van vereniging Pels en Pluim uit Emmeloord.

Drie dagen lang was het een gekakel en gekwaak van jewelste in de hallen van de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Meer dan 600 kippen, duiven, cavia’s en vooral konijnen lieten zich van hun beste kant zien. Uit heel het land kwamen liefhebbers naar de tentoonstelling.

"Maar je ziet ook heel veel mensen die de Orchideeënhoeve bezoeken en die komen dan per ongeluk bij ons door de tentoonstellingszalen", zegt Bert Apperlo uit Tollebeek, die net gehuldigd is omdat hij 50 jaar lid is van Kleindier Liefhebbers Nederland. "Die toevallige bezoekers zijn over het algemeen blij verrast dat er zoveel variatie is, zowel bij de kippen, de watervogels en bij de verschillende konijnenrassen."

Winterweer
De show is niet voor niets in deze tijd van het jaar, zo legt Apperlo uit: "In de winter zijn de dieren het mooist. De kippen zitten dan in het goede verenpak en de konijnen zitten in hun winterpels. Helaas hebben we nu niet echt winterweer, want dan zijn de pelsen nog gladder."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel