Pop Media Prijs voor Rob Stenders

ALMERE • Za 18 januari 2020 | 16:07 • Zaterdag 18 januari 2020 | 16:07

Radio 2-dj Rob Stenders uit Almere is op het muziekfestival Eurosonic Noorderslag in Groningen uitgeroepen tot winnaar van de Pop Media Prijs. Die wordt al 25 jaar uitgereikt aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan de popjournalistiek. Aan de prijs is een bedrag van 3.000 euro verbonden.

De jury roemt het enthousiasme van de 54-jarige Stenders, evenals "zijn niet-aflatende passie voor muziek en zijn vermogen om nieuwe muziek naar het publiek te brengen". Mede dankzij Stenders kwam zanger Danny Vera met zijn nummer Roller Coaster op nummer 4 binnen in de Top 2000.

"Stenders blijft als een bezetene zoeken naar nieuwe liedjes om de zender te verrijken", aldus juryvoorzitter Gijsbert Kamer.

Hij geeft met het programma Platenbonanza een nieuwe betekenis aan het concept ‘verzoekjes’ en laat de luisteraar meedenken over de invulling van zijn Basispakket, 'de lijst met liedjes die je minstens één keer in je leven gehoord moet hebben.'

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel