Website gemeente blijft onbereikbaar

DRONTEN • Ma 20 januari 2020 | 15:47 • Maandag 20 januari 2020 | 15:47

Dronten houdt de gemeentelijke website zeker nog een week uit de lucht vanwege het beveiligingslek in de systemen van Citrix. De gemeente probeert de dienstverlening op peil te houden via de telefoon en in het gemeentehuis. Inwoners worden op de hoogte gehouden via Facebook.

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid waarschuwde vorige week voor een lek binnen Citrix en adviseerde alle gebruikers om het systeem buiten gebruik te stellen zolang Citrix probeert om het lek te repareren.

Op het stadhuis in Almere en bij de gemeente Noordoostpolder zijn de Citrix-servers ook uitgezet, maar dat heeft alleen gevolgen voor medewerkers. Bij de gemeente Lelystad geldt dat ook, en is het voor inwoners niet mogelijk om online een afspraak te maken voor bijvoorbeeld het aanvragen van een nieuw paspoort of rijbewijs.

De gemeente Urk heeft Citrix niet uitgeschakeld. Volgens een woordvoerder is de server op tijd geüpdated en loopt de gemeente geen veiligheidsrisico.

Zeewolde werkt als enige gemeente in Flevoland met geen enkel systeem van Citrix.

Zorgen bij GroenLinks
GroenLinks Dronten heeft vragen gesteld. De partij is bezorgd nu de gemeente haar belangrijkste communicatiemiddel kwijt is. Fractievoorzitter Paul Vermast: "Laten we hopen dat het niet gebeurt, maar als er nu een ramp of incident plaats zou vinden. Waar moeten mensen dan terecht voor officiële informatie en bekendmakingen? Toch niet op Facebook of Twitter mag ik hopen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel