Windows 7 uit noodzaak nog in gebruik bij gemeente

ALMERE • Za 25 januari 2020 | 10:16 • Zaterdag 25 januari 2020 | 10:16

De gemeente Almere maakt op 150 computers nog steeds gebruik van Windows 7, omdat de programma's die daarop draaien niet met een ander systeem werken. Dat zegt de gemeente in reactie op vragen van Omroep Flevoland.

Microsoft is sinds half januari gestopt met het ondersteunen van Windows 7. Dat betekent dat er in de toekomst geen updates meer komen en dat op den duur beveiligingsproblemen kunnen ontstaan.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Almere staat op 120 computers Windows 7 in verband met een opleidingsprogramma. Daarnaast worden 30 computers met Windows 7 gebruikt voor het scannen van documenten. Hoeveel computers de gemeente precies in huis heeft, kon de woordvoerder niet zeggen. In totaal werken zo'n 1800 mensen bij de gemeente.

Oplossingen
Alle computers zijn geüpdatet naar de meest recente versie van Windows 7, zegt de gemeentelijke woordvoerder. Hij verwacht daarom op korte termijn nog geen problemen. Er wordt gekeken welke oplossingen er zijn voor de lange termijn. Het zou kunnen dat er naar andere programma's wordt overgestapt, of dat de leveranciers van de desbetreffende programma's een nieuwe versie maken die ook buiten Windows 7 te gebruiken is. Dan kunnen ook de laatste computers binnen de gemeente van het besturingsprogramma af.

De andere gemeenten in de provincie zijn vrijwel allemaal al overgestapt naar Windows 10 of gebruiken een ander besturingssysteem. Op Urk zijn er nog een paar computers met daarop Windows 7, maar volgens een woordvoerder worden die nog dit jaar vervangen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel