Nieuwe lunchroom helpt jongeren aan baan

ALMERE • Za 25 januari 2020 | 14:39 • Zaterdag 25 januari 2020 | 14:39

Lunchroom Finish Your Breakfast opende zaterdagmiddag de deuren in Almere Stad. Via Stichting Twisted gaan daar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk. Twisted hoopt zo de jongeren een eerlijke kans te geven in de maatschappij.

Dit project van de Almeerse stichting heet FULL. Alle opbrengsten van de lunchroom vloeien direct terug naar het opleidingsprogramma van het project, zegt een woordvoerder van Twisted. Op die manier kunnen straks nog meer jongeren geholpen worden. FULL bestaat sinds 2013 en heeft de afgelopen jaren honderden jongeren aan betaald werk of een diploma geholpen.

Bezoekers trekken folie van de ramen tijdens de opening


De lunchroom heeft een hippe uitstraling en serveert vooral Amerikaans eten zoals 'waffles' en 'pancakes'. Op de ramen staan afbeeldingen van beroemde artiesten. In de eettent wordt hiphop gedraaid en andere muziek die doet denken aan de straten van New York. Ook is een kunstgalerij te bezoeken.

De opstart van Finish Your Breakfast is mede mogelijk gemaakt door steun van het Oranje Fonds, Stichting DOEN en de Rabobank Foundation.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel