Huismus, koolmees en pimpelmees meest geteld

FLEVOLAND • Ma 27 januari 2020 | 19:04 • Maandag 27 januari 2020 | 19:04

De huismus, de koolmees en de pimpelmees zijn in Flevoland de meest voorkomende vogels. Dat blijkt uit de jaarlijkse tuinvogeltelling.

De huismus blijft in Flevoland de meest voorkomende vogel. Almere is volgens de Vogelbescherming zelfs de huismus-hoofdstad van Nederland. Het aantal huismussen is de laatste jaren overigens overal wel flink afgenomen.

Het aantal pimpelmezen is momenteel overal in Nederland groot. Deze vogels hadden vorig jaar in Oost-Europa een goed broedseizoen. Omdat ze daar momenteel weinig te eten hebben, zijn de vogels nu veel in Nederland te vinden.

Met spreeuwen gaat het volgens de Vogelbescherming de laatste jaren slecht. Landelijk staat deze vogel zelfs niet meer in de top-10 van meest getelde vogels. In Flevoland eindigde de spreeuw nog wel op de negende plaats.

Landelijk telde een recordaantal mensen afgelopen weekend het aantal vogels in hun tuin, in totaal zo'n 90.000. Ook in Flevoland nam het aantal deelnemers flink toe. Van 1500 vorig jaar, tot bijna 2000 tellers dit jaar. Samen telden zij zo'n 36.000 vogels.

De resultaten voor heel Nederland zijn te bekijken op www.tuinvogeltelling.nl. Het aantal vogels is daar per woonplaats uitgesplitst.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel