Eis van vier jaar cel na steekpartij in Polenhotel

DRONTEN • Wo 29 januari 2020 | 19:29 • Woensdag 29 januari 2020 | 19:29

Tegen een Poolse gastarbeider is woensdag vier jaar cel geëist voor een steekpartij in een polenhotel in Dronten. De 28-jarige man zou eind juni in het arbeidershotel een jeugdvriend hebben neergestoken. Dat gebeurde toen die hem middenin de nacht wakker maakte bij het thuiskomen.

De Pool lag te slapen na vier biertjes en twee joints, toen zijn huisgenoot het licht in de slaapkamer aandeed. Er ontstond ruzie tussen de twee, waarna het slachtoffer onder de douche stapte.

Wat er toen gebeurde, weet hij niet meer. "Ik zag opeens overal bloed en werd wakker in het ziekenhuis." Hij had twee steekwonden, die zorgden voor een klaplong en schade aan lever, maag en middenrif. Daar is hij nog altijd niet helemaal van hersteld.

Volgens degene die hem uit het ziekenhuis haalde, vertelde het slachtoffer hem dat zijn 28-jarige huisgenoot hem uit boosheid had neergestoken. Maar tijdens de rechtszitting verzekerde hij de rechtbank dat hij dat nooit heeft gezegd. Hij was naar eigen zeggen speciaal uit Polen naar Lelystad afgereisd om dat woensdag zelf te kunnen vertellen.

"Ik weet niet wie het heeft gedaan, misschien was het een dief. Maar ik kan me niet voorstellen dat mijn vriend het is geweest." De verdachte beriep zich tijdens de zitting op zijn zwijgrecht, maar bevestigde de lezing van het slachtoffer: hij heeft geen mes getrokken en gebruikt.

De officier van justitie kon dat niet geloven. Toen de steekpartij plaatsvond, waren alleen deze twee mannen aanwezig in de kamer. Dat de verdachte daarna zijn kleren aantrok, naar het park ging en pas weer terugkwam toen de politie was verdwenen, spreekt niet in zijn voordeel.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel