Start aanleg van afslag A6 naar vliegveld

LELYSTAD • Wo 29 januari 2020 | 22:09 • Woensdag 29 januari 2020 | 22:09

Bouwbedrijf Heijmans gaat volgende week aan de slag met de aanleg van een nieuwe afslag op de A6 bij Lelystad. De nieuwe weg vormt een verbinding tussen de snelweg en de Anthony Fokkerweg bij Lelystad Airport. Het bouwbedrijf werkt in opdracht van de provincie Flevoland. De provincie hield woensdagavond een informatiebijeenkomst aan de Meerkoetenweg om omwonenden te informeren over de bouw.

De nieuwe afslag 9 zorgt volgens de provincie voor een betere verdeling van het verkeer en vermindert daarmee de verkeersdruk bij de afslag 10 naar Lelystad Centrum. De nieuwe afslag moet het verkeer van en naar het vliegveld leiden. Maar de afslag is ook bedoeld om de bedrijventerreinen in de omgeving van het vliegveld beter aan te sluiten op de A6.

Alleen verkeer vanuit Almere kan de nieuwe afslag gebruiken. Verkeer vanuit Emmeloord kan de bestaande afslag 10 gebruiken. Voor het verkeer dat vanaf het vliegveld richting Almere wil, wordt een viaduct aangelegd. De nieuwe afslag moet in het eerste kwartaal van 2021 klaar zijn. De totale kosten van het project bedragen ongeveer 26 miljoen euro.

Wat merk ik van de aanleg?
De provincie wil dat de werkzaamheden zo min mogelijk vertraging opleveren voor het verkeer. Maar tussen half april en half juni zal er waarschijnlijk hinder ontstaan op de A6 omdat het viaduct wordt gebouwd. In deze periode worden de vier rijstroken naar één kant gebracht. Dan geldt er een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur op de A6 bij Lelystad.

Hoe staat het met de verbreding van de A6?
Aansluitend op de bouw van de nieuwe afslag wil Rijkswaterstaat de A6 verbreden tussen Almere en Lelystad. Rijkswaterstaat wil de snelweg verbreden van 2 x 2 rijstroken naar 2 x 3 rijstroken. Rijkswaterstaat weet nog niet exact wanneer die bouw kan starten. Maar die verbreding zal naar verwachting tussen de anderhalf en twee jaar duren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel