Rijkswaterstaat: Geen vertraging verdubbeling N50 bij Kampen

FLEVOLAND • Wo 29 januari 2020 | 23:25 • Woensdag 29 januari 2020 | 23:25

De verdubbeling van de N50 bij Kampen loopt volgens planning en zal geen vertraging oplopen. Dat zei Philip Schellens van Rijkswaterstaat woensdagavond tijdens een inloopavond in Kampen. Wethouder Anjo Simonse van de gemeente Noordoostpolder was bang dat de verbreding van de N50 bij Kampen door de stikstofproblematiek vertraagd zou worden.

De gemeenten Noordoostpolder, Dronten en Urk hebben belang bij de verdubbeling van de N50 op het oude land. Er staan geregeld lange files en er gebeuren 'dramatisch veel ongelukken' zegt Simonse. De wethouder was dan ook blij dat projectleider Schellens van Rijkswaterstaat kon mededelen dat er geen vertraging komt. "We beginnen en werken er keihard aan om aan de planning te voldoen", beloofde Schellens.

Desondanks houdt Simonse druk op de ketel en is dit nog niet het einde van de lobby voor verbreding van de hele N50. Als alles meezit wordt dit deel van de N50, tussen Kampen en Kampen Zuid, rond eind 2022, begin 2023 opgeleverd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel