Dronken vrouw met jonge kinderen in auto van weg gehaald

LELYSTAD • Do 30 januari 2020 | 7:41 • Donderdag 30 januari 2020 | 7:41

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een dronken vrouw van de A6 bij Lelystad gehaald. Ze zat met zes jonge kinderen in de auto, de jongste was 1 jaar oud. Na een blaastest en extra onderzoek bleek dat de vrouw ruim vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol op had. Ze kwam naar eigen zeggen van een feestje af.

Agenten kregen een melding van een auto die op de A6 richting Lelystad over beide rijstroken en de vluchtstrook slingerde. De melder bleef de auto volgen en kon zo aan de politie steeds de locatie van de auto doorgeven. Bij Lelystad konden agenten de auto aan de kant zetten.

Dat ging ook met horten en stoten. De vrouw had meerdere parkeervakken nodig om de auto in te parkeren. Na de ademtest is de vrouw meegenomen naar het bureau. Haar rijbewijs is per direct ingevorderd en ze moet zich binnenkort bij de rechter melden. Daarnaast hebben de agenten een zorgmelding gemaakt over de situatie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel