"PVV nog steeds niet als volwaardig gezien"

ALMERE • Zo 28 april 2024 | 8:00 • Zondag 28 april 2024 | 8:00

De PVV wordt als politieke partij nog steeds onvoldoende serieus genomen. Dat zegt Toon van Dijk, die vanaf de entree van de PVV in de Almeerse politiek veertien jaar gemeenteraadslid was.

Van Dijk stapte dit voorjaar uit de raad en stelt in het programma Over Flevoland Gesproken dat andere partijen de PVV nog altijd niet willen accepteren. "We worden nog steeds niet als volwaardig gezien. Je wordt nog steeds uitgesloten door andere partijen. Ik vind dat zo ongelooflijk ondemocratisch."

De PVV werd in Almere twee keer de grootste partij bij de gemeenteraadsverkiezingen maar maakte nog nooit deel uit van het college. Toon van Dijk hoopt dat daar na de eerstvolgende verkiezingen over twee jaar verandering in komt.

Nu de VVD door de recente bestuurscrisis in de oppositiebankjes belandt, is die partij mogelijk wel bereid om samen te werken met de PVV. "Ik hoop dat de VVD tot inkeer is gekomen en dat ze ons niet meer gaan uitsluiten. Dan denk ik dat we hele mooie dingen voor de stad kunnen betekenen met zijn tweeën."

Open voor wethouderschap
Van Dijk staat open voor een wethouderschap in zo'n college. Zijn passie voor het raadswerk was na het overlijden van zijn vrouw vorig jaar verdwenen, zegt hij. Maar bij zijn officiële afscheid van de politiek liet Van Dijk weten dat hij als "gewone Almeerder met wat bestuurlijke ervaring" in de toekomst graag nog wat zou willen betekenen voor de stad.

Over een eventuele functie als wethouder zegt hij in Over Flevoland Gesproken: "Als iemand een beroep op mij doet, ga ik daar zeker over nadenken. Want ik heb de stad in mijn hart. Ik zit er al best wel lang en ik merk dat een echte Almeerder ben geworden die graag wat voor de stad terug doet.

Een mogelijke rol als bestuurder namens de PVV in een nieuw kabinet ziet Toon van Dijk minder zitten: "Dat denk ik niet. Ik ben een Almeerder, ik voel me fijn in Almere en ik geloof niet dat ik dat soort ambities nog moet hebben."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel