Frustratie over uitblijven woonvisie voor de komende tien jaar

ALMERE • Do 30 januari 2020 | 22:54 • Donderdag 30 januari 2020 | 22:54

De politiek in Almere is gefrustreerd dat wethouder Jan Hoek nog geen woonvisie heeft gepresenteerd aan de gemeenteraad. Het plan had afgelopen najaar al klaar moeten zijn en in november is er een motie aangenomen dat de woonvisie in januari gepresenteerd moest worden. Volgens de wethouder is de vertraging te wijten aan de nog altijd niet afgeronde collegevorming.

Sinds half november zit Almere met een coalitie die niet langer een meerderheid heeft in de gemeenteraad. Het vertrouwen werd opgezegd in de Partij van de Arbeid en de VVD, D66, ChristenUnie en GroenLinks praten nu met Leefbaar Almere en het CDA over een nieuwe coalitie. VVD-fractievoorzitter Ulysse Ellian hoopt dat die gesprekken 6 februari afgerond zijn.

In de woonvisie moet het college het woningbeleid voor de komende tien jaar beschrijven. Volgens Hoek is er wel een conceptversie van de woonvisie, maar die versie kan nog aangepast worden als er nieuwe partijen worden toegevoegd aan het college van burgemeester en wethouders. Gemeenteraadslid Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren wilde inzage in die conceptversie maar daar ging de wethouder niet mee akkoord. Een motie om dat af te dwingen kreeg ook geen meerderheid in de gemeenteraad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel