Onderhandelingen met CDA en Leefbaar over nieuw college

ALMERE • Do 12 december 2019 | 21:44 • Donderdag 12 december 2019 | 21:44

De coalitiepartijen in Almere onderhandelen verder met CDA en Leefbaar Almere om een nieuw college van burgemeester en wethouders te vormen. Het CDA is bereid een wethouder te leveren. Leefbaar Almere zal het college steunen zonder dat de partij een wethouder krijgt. Daarmee zou het college uit niet meer dan 6 wethouders bestaan, wat de wens is van de gemeenteraad.

Dat heeft VVD-fractievoorzitter Ulysse Ellian donderdagavond bekendgemaakt tijdens de politieke markt. Ellian voert gesprekken om te komen tot een nieuw meerderheidscollege sinds de VVD, D66 en ChristenUnie het vertrouwen hadden opgezegd in coalitiepartner PvdA. Die trok vervolgens wethouder Jerzy Soetekouw terug uit het college.

De scheuring ontstond door de vroegtijdige voordracht door de PvdA van Laura Bouwmeester als nieuwe wethouder, ter vervanging van de vertrokken Loes Ypma. Volgens de overige partijen waren ze nog in gesprek met de PvdA om van 7 wethouders terug te gaan naar 6. Alleen GroenLinks hield vertrouwen in de PvdA.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel