VVD-fractievoorzitter uit forse kritiek op Almeerse politiek

ALMERE • Vr 29 november 2019 | 12:23 • Vrijdag 29 november 2019 | 12:23

VVD-fractievoorzitter Ulysse Ellian heeft forse kritiek geuit op de Almeerse politiek. Hij deed dat donderdagavond tijdens de politieke markt. Zo noemde hij de raad 'onervaren', vindt hij dat het college weinig 'zichtbaar en daadkrachtig' is en het ambtelijke apparaat zou te veel invloed hebben.

Ellian heeft de afgelopen twee weken alle fracties in de gemeenteraad gesproken met als doel een coalitie te vormen die een meerderheid heeft in de gemeenteraad. De gesprekken zijn gestart nadat collegepartijen VVD, D66 en ChristenUnie twee weken geleden het vertrouwen hebben opgezegd in de coalitiepartner PvdA. De sociaaldemocraten trokken vervolgens hun wethouder Jerzy Soetekouw terug uit het college.

Kritisch
Tijdens de gesprekken is het reilen en zeilen van de Almeerse politiek door verschillende fracties kritisch beoordeeld. Zo concludeert Ellian: "Uit de gesprekken blijkt dat er wordt verwacht dat het college met betrekking tot grote dossiers daadkrachtig en zichtbaar is. Dat wordt op dit moment gemist."

De fractievoorzitter van de VVD gelooft dat het niet optimale functioneren van raad, college en ambtelijk apparaat heeft bijgedragen aan de huidige onstabiele situatie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel