Opgestapte wethouder Ypma: Almeerse politiek snoeihard

ALMERE • Ma 23 december 2019 | 21:59 • Maandag 23 december 2019 | 21:59

De politieke cultuur in Almere is snoeihard. Dat zegt de opgestapte wethouder Loes Ypma in een interview met het AD. De PvdA-politica legde in september haar functie als wethouder Wonen en Floriade neer.

In een terugblik in de krant geeft Ypma aan dat de harde cultuur haar geveld heeft, in combinatie met de lange werkdagen. Volgens de oud-wethouder was haar vorige baan als Tweede Kamerlid beter te combineren met haar privéleven dan het wethouderschap in Almere. De sfeer in Den Haag zou ook gemoedelijker zijn.

De aanhoudende discussie over haar woonplaats heeft Ypma ook parten gespeeld, zo blijkt uit het interview. Ze woonde tijdens het wethouderschap in Woerden, dus buiten Flevoland. Hoewel ze daarvoor een ontheffing had van de Almeerse gemeenteraad was het wel meerdere malen onderwerp van gesprek.

Crisis
Bij het zoeken naar een opvolger van Ypma belandde het college van burgemeester en wethouders in Almere in een crisis. De PvdA werd gedwongen het college te verlaten. Op dit moment worden er onderhandelingen gevoerd om het stadsbestuur weer compleet te maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel