Werkgevers vragen in open brief om opening luchthaven

LELYSTAD • Ma 3 februari 2020 | 10:57 • Maandag 3 februari 2020 | 10:57

Het kabinet moet de knoop doorhakken en Lelystad Airport openen. Dat schrijven Hans de Boer van VNO-NCW en vertegenwoordigers van ondernemersverenigingen in diverse gemeenten en van het vliegveld in een paginagrote open brief in NRC.

Volgens de briefschrijvers is inmiddels aan alle voorwaarden voor de opening van de luchthaven voldaan, ook aan het advies van de Commissie-Remkes over stikstof. "Wij begrijpen heel goed dat ook de luchtvaart een bijdrage moet leveren aan de oplossing van de stikstofproblematiek. En de Commissie Remkes geeft ook aan hoe dat kan. Door net als in de industrie de (extra) uitstoot te compenseren."

Betrouwbare overheid
"Alle benodigde investeringen zijn gedaan. De luchthaven is er helemaal klaar voor. Het bedrijfsleven in Flevoland en omgeving rekent er, net als Schiphol, al jaren op dat Lelystad Airport open gaat voor vakantievluchten", aldus de brief.

"Ook wij hebben recht op een betrouwbare overheid die haar afspraken nakomt", schrijven de ondertekenaars. "De tijd dringt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel