Toekomst kleine luchtvaart onzeker

LELYSTAD • Ma 3 februari 2020 | 13:05 • Maandag 3 februari 2020 | 13:05

Het blijft onduidelijk hoe het verder moet met de kleine luchtvaart op vliegveld Lelystad. In de Telegraaf verscheen zondag een artikel over de komst van een tweede start- en landingsbaan, speciaal voor de kleine luchtvaart, maar Luchthaven Lelystad ontkent daar beloftes over gedaan te hebben.

De tweede baan is genoemd in een overleg tussen de luchthaven en vertegenwoordigers van de kleine luchtvaart, in december. Achteraf blijkt dat de partijen uiteenlopende visies hebben op wat er precies gezegd is.

Sinds de invoering van luchtverkeersleiding mag de kleine luchtvaart nog maar beperkt vliegen en daardoor komen bedrijven op vliegveld Lelystad in de knel. Uitwijken naar bijvoorbeeld vliegveld Hilversum of Teuge is volgens een woordvoerder geen optie, omdat daar geen ruimte is voor nieuwe bedrijven. Voor het uitvoeren van onder andere lesvluchten zou een tweede baan de druk van de ketel kunnen halen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel