Kamerleden verontwaardigd over niet delen berekeningen Lelystad Airport

LELYSTAD • Do 6 februari 2020 | 20:16 • Donderdag 6 februari 2020 | 20:16

Kamerleden zijn verontwaardigd dat minister Van Nieuwenhuizen berekeningen over Lelystad Airport niet met de Tweede Kamer heeft gedeeld. Het gaat volgens de NOS om informatie over de toename van het wegverkeer rond de luchthaven en de gevolgen voor de stikstofuitstoot.

De minister liet hier afgelopen zomer met spoed onderzoek naar doen, nadat de Raad van State in mei bepaalde dat de regels rond het stikstofbeleid in Nederland niet deugden. Tot dusverre werd de informatie niet gedeeld met de Kamer, terwijl Kamerleden daar de afgelopen tijd herhaaldelijk om vroegen. Het RIVM ontving de gegevens wel.

Voor de Kamerleden zijn de gegevens van groot belang om te bepalen of er extra maatregelen moeten worden genomen om Lelystad open te laten gaan. Begin dit jaar kwam de commissie-Remkes met de conclusie dat de luchtvaart alleen mag groeien als de uitstoot van stikstof daalt.

In een reactie aan de NOS zegt het ministerie dat het brede stikstofonderzoek wel aangekondigd is, maar dat dit verkeersonderzoek onderdeel is van een groter geheel. Daarom is de informatie volgens het ministerie nog niet gedeeld. "Het gaat hier dus om een van de bouwstenen voor het onderzoek dat nog loopt", aldus een woordvoerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel