Toch buitenzwembad voor de stad

ALMERE • Do 6 februari 2020 | 21:50 • Donderdag 6 februari 2020 | 21:50

Er komt tóch een buitenzwembad in Almere. Dat staat in het nieuwe coalitieakkoord dat donderdagavond werd gepresenteerd. De komende twee jaar gaat het nieuwe college onderzoeken op welke manier het openluchtzwembad gerealiseerd kan worden.

De komst van een buitenzwembad is door Leefbaar Almere tijdens de coalitiebesprekingen uitonderhandeld. De partij treedt samen met het CDA toe tot het nieuwe college dat verder bestaat uit VVD, D66, GroenLinks en de ChristenUnie.

'Duidelijke wil'
"We hebben een hele duidelijke wil uitgesproken", zegt Leefbaar Almere-fractievoorzitter Kees Ahles. "We draaien het deze keer om. We gaan niet eerst onderzoeken om vervolgens te concluderen dat een zwembad te duur is. We gaan dit keer de initiatieven bekijken en de beste kiezen."

Geen geld
Het vorige college liet in december nog weten dat de stad een buitenzwembad niet kan betalen. Ook zou een extra zwembad negatieve gevolgen hebben voor de bezoekersaantallen van de andere Almeerse zwembaden, werd toen gezegd.

Cultuurfonds
Verder krijgt het cultuurfonds de komende twee jaar jaarlijks 200.000 euro. Het geld wordt specifiek ingezet voor de culturele programmering op en rond de Floriade. Cultuur is de adem in de stad. Wij hebben dit altijd erg belangrijk gevonden en we zorgen ervoor dat het een extra impuls krijgt", aldus Ahles.

Re-integratie
De bezuinigingen op re-integratie worden op initiatief van het CDA deels teruggedraaid. Het gaat dan om 200.000 euro structureel en 100.000 voor de komende twee jaar.

Opgelucht
VVD-fractievoorzitter Ulysse Ellian was vooral opgelucht dat er een nieuw coalitieakkoord op tafel lag. De afgelopen weken voerde hij gesprekken om tot een nieuw meerderheidscollege te komen. "Het was af en toe best spannend. Ik vind het nog steeds jammer dat het vorige college is gevallen. Ik voelde me wel verantwoordelijk voor een nieuw college."

Collegecrisis:
De zoektocht naar een nieuwe coalitie begon nadat VVD, D66, GroenLinks en ChristenUnie in november het vertrouwen in coalitiegenoot PvdA opzegden. Daardoor was er geen meerderheid meer. De actie van de PvdA om zonder overleg een kandidaat te presenteren voor de vertrokken Loes Ypma schoot bij de andere partijen in het verkeerde keelgat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel