Oppositie krijgt toch informatie over woningbouwplannen

ALMERE • Do 13 februari 2020 | 22:16 • Donderdag 13 februari 2020 | 22:16

De oppositie in de gemeenteraad van Almere krijgt toch informatie over de woningbouwplannen in de stad. Dat heeft burgemeester Franc Weerwind donderdagavond gezegd tijdens de Politieke Markt.

Volgens Weerwind is dat besluit genomen omdat de verhoudingen tussen oppositie- en coalitiepartijen op scherp waren komen te staan over de woonvisie. De Partij voor de Dieren, PVV, SP, AP/OPA en Respect! Almere dienden een Wob-verzoek in om de conceptversie van de woonvisie te krijgen. De coalitiepartijen hebben dat concept wel gekregen. Fractievoorzitter Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren noemde dat te gek voor woorden.

In de woonvisie moet het woningbeleid voor de komende tien jaar staan. De visie had in het najaar al klaar moeten zijn, maar in januari kon er nog niks overhandigd worden door verantwoordelijke wethouder Jan Hoek, tot grote frustratie van de gemeenteraad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel