Succesvolle Buurthopper krijgt vervolg

ALMERE • Ma 17 februari 2020 | 14:52 • Maandag 17 februari 2020 | 14:52

Het gaat goed met de Buurthopper, de buurttaxi in de Almeerse Waterwijk. Zo goed dat er een Buurthopper bij komt in de Verzetswijk. Vanwege het succes van het project hebben het Oranje Fonds en de stichting Bladt Charity een bijdrage gedaan, zodat er een nieuwe shuttle aangeschaft kan worden.

Volgens initiatiefnemer Erik Jongerden ziet de nieuwe shuttle er als een taxi uit. Begin maart zal het knalgele golfkarretje met zwarte racestrepen z'n eerste ritten rijden. Vanaf 1 april rijdt de seniorentaxi dus ook door de Verzetswijk. De gemeente Almere spreekt van een mooie ontwikkeling.

Sinds de oprichting van de buurthopper is de Stichting Buurthopper Almere opgericht, zijn de openingstijden en het chauffeursteam vergroot en is het aantal ritten toegenomen. Sinds deze week is er zelfs een tienrittenkaart voor Waterwijkers beschikbaar, voor € 17,50. Dat is voordeliger dan tien losse ritten van € 2.

"Met het oude karretje waren we bij pech te afhankelijk van de levering van onderdelen", legt Erik Jongerden uit. Hij is de initiatiefnemer van het project. "De nieuwe leverancier heeft hier in Nederland een magazijn vol onderdelen. Dan is het veel sneller gerepareerd."

Volgens Erik Jongerden gaan de meeste ritjes naar het gezondheidscentrum, voor de dokter en naar de tandtechnicus op Botplein. Ook maken senioren geregeld gebruik van de dienst om boodschappen te doen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel