Tekort studentenhuizen loopt verder op

DRONTEN • Wo 19 februari 2020 | 12:30 • Woensdag 19 februari 2020 | 12:30

Als er geen nieuwe studentenwoningen komen in Dronten, is er over drie jaar een tekort van 366 woonruimtes. Dat staat in een nieuwe visie van de gemeente op studentenhuisvesting.

In dit getal is nog geen rekening gehouden met het opnieuw huisvesten van studenten die nu in Dronten-Noord wonen en door de gemeente gestimuleerd worden om daar te vertrekken. Dit omdat er nu meer studenten in Noord wonen dan wenselijk is, en dat leidt tot overlast.

Meer studenten
De behoefte aan studentenhuisvesting neemt toe doordat de Aeres Hogeschool in Dronten steeds meer studenten trekt. Volgens de prognose blijft het aantal studenten in ieder geval tot 2023 groeien.

De gemeente wil graag meewerken aan nieuwbouwprojecten voor studenten. Maar in de markt is weinig interesse, omdat investeerders bang zijn voor leegstand. De gemeente hoopt dat bouwen voor studenten aantrekkelijker wordt, als er bij leegstand ook aan andere doelgroepen verhuurd mag worden.

Conceptvisie
De visie van de gemeente Dronten is nog in concept. De gemeenteraad bespreekt de visie dit voorjaar, om die vervolgens in mei vast te stellen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel