'Medewerkers Tomin Groep ziek door drugs in koffie'

ALMERE • Wo 19 februari 2020 | 16:13 • Woensdag 19 februari 2020 | 16:13

De politie doet onderzoek omdat 15 medewerkers van de Tomingroep plotseling ziek werden in het stadscentrum van Almere. Dat gebeurde vorige week woensdag.

De Tomin-medewerkers maken het centrum schoon. Hun uitvalsbasis is een bouwkeet aan de Baljuwstraat, naast het afzuigsysteem voor afval.

Behalve de politie is ook de gemeente Almere, opdrachtgever van de Tomingroep, op de hoogte. Die laat weten dat de medewerkers op de locatie zijn onderzocht. Eén van hen moest voor controle naar het ziekenhuis, maar mocht dezelfde dag weer naar huis. Volgens de gemeente gaat het met iedereen inmiddels weer goed.

De Tomingroep bevestigt dat vorige week woensdag een groep medewerkers onwel is geworden. De oorzaak wordt officieel nog onderzocht.

'Drugs in de koffie gegooid'
Drie bronnen zeggen onafhankelijk van elkaar tegen Omroep Flevoland dat verschillende medewerkers ziek zijn geworden na het drinken van koffie in de bouwkeet, waar op dat moment enkele tientallen medewerkers aanwezig waren. De medewerkers zetten de koffie 's ochtends bij binnenkomst zelf. Vermoed wordt dat op dat moment iemand drugs in een koffiekan heeft gegooid. Aanvankelijk merkten de medewerkers niets, maar nadat zij aan het werk waren gegaan, werd een aantal van hen in de loop van de ochtend onwel. Voor sommige collega's werd zelfs overwogen om een ambulance te bellen.

(Meth-)amfetamine
Bij bloedonderzoek zijn vervolgens sporen van drugs aangetroffen bij meerdere medewerkers. Volgens een van hen gaat het om amfetamine of methamfetamine. Dit is een harddrug. In de loop van de dag zijn alle medewerkers die onwel werden naar huis gestuurd.

De politie is ingeschakeld door zowel de gemeente als de Tomingroep. De rechercheurs gaan onder meer onderzoeken of er opzet in het spel is. Ook wordt gekeken naar de aard van de klachten die de medewerkers hadden. Zowel de gemeente als de politie willen niet zeggen waar het onderzoek zich verder op toespitst. Alle medewerkers die onwel werden zouden zijn verhoord.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel