Minister wil snel beginnen met bouwen in Flevoland

FLEVOLAND • Wo 19 februari 2020 | 23:31 • Woensdag 19 februari 2020 | 23:31

Minister Van Veldhoven (Milieu en Wonen) wil voor 2025 beginnen met de bouw van extra woningen in Flevoland. Ze zei dat woensdagavond in een debat in de Tweede Kamer over het tekort aan woningen.

Daarnaast werd in de Kamer gesproken over een voorstel van D66 en het CDA om 25.000 nieuwe woningen te bouwen in Almere Pampus om iets te doen aan de woningnood in de Randstad. Onderdeel van het plan is een metrolijn door het IJmeer die Almere en Amsterdam met elkaar verbindt.

Er wordt niet alleen gedacht aan Pampus, maar ook aan Oosterwold in Almere, Warande in Lelystad en rondom Dronten. Minister Van Veldhoven zei in het debat dat er verschillende ‘versnellingslocaties’ zijn opgenomen in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). "Er is natuurlijk behoefte aan tempo en volume maar de woningontwikkeling op Pampus moet nog wel bekeken maar we moeten het nog goed onderzoeken."

In het debat, dat voornamelijk ging over het schrijnend tekort aan betaalbare woningen, zegt het CDA zich grote zorgen te maken. Er is een tekort aan zeker 300.000 woningen. Oppositiepartijen waren uiterst fel. De PVV vindt dat er te veel goedkope huurwoningen naar buitenlanders gaan. Verantwoordelijk minister Stientje van Veldhoven erkent de crisis maar wilde inhoudelijk niet ingaan op het debat over de betaalbaarheid van de nieuwbouw. Wel riep de minister gemeenten en provincies op om zo snel mogelijk vergunningen af te geven. En ze wil van woningcorporaties weten waarom er de afgelopen jaren weinig goedkope huurwoningen zijn gebouwd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel