OM: politie niet strafbaar bij incident Saturnusstraat

EMMELOORD • Vr 21 februari 2020 | 9:55 • Vrijdag 21 februari 2020 | 9:55

Het Openbaar Ministerie ziet geen strafbare handelingen in het optreden van de politie bij een incident aan de Saturnusstraat in Emmeloord in april vorig jaar.

De Rijksrecherche heeft onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak van een 38-jarige man uit Emmeloord. Hij werd gewond naar het ziekenhuis gebracht, nadat politie en ambulance eerder die dag naar zijn woning aan de Saturnusstraat waren gestuurd, omdat daar iets aan de hand zou zijn. Hij overleed enkele dagen later in het ziekenhuis. Daarna is zijn lichaam in beslag genomen en naar het NFI gebracht. De familie verklaarde dat de politie de woning was binnengevallen.

De Rijksrecherche heeft daarna het handelen van de politie onderzocht en met betrokkenen gesproken. Het OM heeft vervolgens dus besloten dat de politie niet strafbaar heeft gehandeld. De zaak is daarmee voor het Openbaar Ministerie gesloten.

De nabestaanden zijn het niet eens met de conclusie van de Rijksrecherche en zijn een crowdfundingsactie gestart om de zaak verder te laten onderzoeken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel