Verdachte aangehouden en andere gezocht voor fatale drugsroof

ALMERE • Za 22 februari 2020 | 11:58 • Zaterdag 22 februari 2020 | 11:58

Naar nu blijkt is er vorige maand een verdachte aangehouden voor de dodelijke schietpartij in een woning aan het Stadhuisplein in Almere. Bij die schietpartij op 21 december vorig jaar kwam een 35-jarige vechtsporter uit Utrecht om het leven. Volgens Het Parool is in januari een 20-jarige verdachte aangehouden tijdens een inval in de omgeving van Amsterdam.

In verband met de schietpartij en drugsroof wordt ook een 25-jarige Amsterdamse crimineel gezocht. De krant baseert zich op informatie 'uit betrouwbare bron' en meldt dat politie en justitie het niet weerspreken, maar er verder niet op willen reageren.

Mislukte drugsdeal
De schietpartij in de woning in Almere Stad zou het gevolg zijn van een mislukte drugsdeal, die het slachtoffer en zijn halfbroer met de verdachten wilden sluiten. De verdachten zouden te zien zijn geweest op camerabeelden in het centrum van de stad.

De Amsterdamse recherche hield het duo al langer in de gaten voor een ander misdrijf. De 25-jarige verdachte uit Amsterdam was in 2018 al in beeld bij de voorbereiding van een roofmoord op een niet nader genoemde 'bekende drugshandelaar', ook in Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel