Stroomstoring: Rat - Liander (3-0)

ZEEWOLDE • Ma 24 februari 2020 | 15:42 • Maandag 24 februari 2020 | 15:42

De stroomstoring in Zeewolde en Almere in de nacht van zondag op maandag is volgens Liander wederom aan een rat toe te schrijven. Het is de derde stroomstoring in 1,5 maand waar een rat verantwoordelijk voor is. Steeds weer weten de dieren het verdeelstation in Zeewolde binnen te komen, ondanks maatregelen van de netbeheerder. Ruim 9.000 huishoudens werden getroffen door de storing.

Liander heeft na de ontdekking van de eerste rat direct een bestrijdingsbedrijf in de arm genomen om kieren te dichten en vallen te plaatsen, maar tot nu toe zonder resultaat. De kieren zijn tot nu toe gedicht met rubber, maar volgens Liander zit er nu niets anders op dan cement storten in de strijd tegen ratten.

Het is onduidelijk wat ratten precies te zoeken hebben in het verdeelstation. Volgens Liander is er in de omgeving een rattenplaag en klagen de omliggende fruittelers ook over de plaagdieren, maar juist bij het verdeelstation is er geen voedsel te vinden.

Dieren als marters, muizen en ratten zorgen vaker voor problemen in de stroomvoorziening, maar volgens Liander gaat het dan meestal om kleine laagspanningskastjes in de wijk. Dat nu drie keer in korte tijd een dier voor zo'n omvangrijke storing zorgt, is volgens de netbeheerder uitzonderlijk.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel