Tong van Lucifer scheef door harde wind

LELYSTAD • Ma 24 februari 2020 | 23:24 • Maandag 24 februari 2020 | 23:24

Het kunstwerk Tong van Lucifer op de Knardijk langs de snelweg A6 staat als gevolg van de harde wind van de afgelopen dagen scheef. Volgens gedeputeerde Michiel Rijsberman van de provincie is er geen direct gevaar dat de Tong omvalt.

Medewerkers van de provincie hebben het kunstwerk geïnspecteerd en zagen dat het omhulsel van de dragende constructie is losgeraakt. De Tong van Lucifer beweegt momenteel mee met de wind. Rijsberman laat weten dat er binnenkort bekeken wordt wat er aan de situatie gedaan kan worden.

Onlangs nog werd gezien dat het kunstwerk niet helemaal recht stond, maar het verschil met de situatie nu is opvallend groot.

Het is niet de eerste keer dat het kunstwerk beschadigd raakt. In 2006 probeerden dieven koperen wikkels los te trekken. Omdat het werk gerestaureerd moest worden is de Tong jarenlang niet te zien geweest. In oktober 2010 werd de Tong teruggezet.

In Provinciale Staten is altijd weerstand geweest van de christelijke partijen CU en SGP tegen het kunstwerk op de dijk. De Tong van Lucifer zou de duivel uitbeelden die zijn tong uitsteekt naar God.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel