Werkstraf voor man die vuurwerk verkocht aan undercover agenten

ALMERE • Wo 26 februari 2020 | 16:03 • Woensdag 26 februari 2020 | 16:03

Een man uit Almere die vuurwerk probeerde te verkopen aan undercover agenten, is woensdag door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot 180 uur werkstraf. De man had bijna 300 kilo illegaal vuurwerk opgeslagen in woningen in Almere en Muiden.

De verdachte handelde rond de vorige jaarwisseling in vuurwerk. Hij had een Facebookaccount met de naam '036 nitraten'. De politie legde contact met de verdachte en ging over tot pseudokoop. De verdachte probeerde te vluchten, toen hij dat in de gaten had. Agenten moesten geweld gebruiken om hem aan te houden. In zijn woning aan het Leeuwardenplein in Almere vonden de agenten 80 kilo gevaarlijk vuurwerk.

In het Facebookaccount van de verdachte las de politie dat de Almeerder een partij had opgeslagen bij zijn nicht in Muiden. In de schuur van haar huis vond de politie 210 kilo illegaal vuurwerk. De Muidense kreeg 100 uur werkstraf opgelegd wegens medeplichtigheid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel