Cel en tbs voor moordplan oom en neef

LELYSTAD • Wo 26 februari 2020 | 17:49 • Woensdag 26 februari 2020 | 17:49

Een 44-jarige man uit Lelystad heeft woensdag 5 jaar cel en tbs met dwangverpleging gekregen voor het voorbereiden van de moord op zijn ex. De politie wist de moord te voorkomen. Zijn 21-jarige neef werkte mee aan het moordplan. Hij is door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf.

De oom zocht vanaf begin september 2018 een wapen om zijn ex-vriendin 'te poppen', zo bleek uit Whatsapp gesprekken. Daarmee bedoelde hij neerschieten. De neef schafte een vuurwapen en patronen aan. De vrouw werd al geruime tijd geschaduwd door het duo. De politie greep in nadat ze tips kreeg over de ophanden zijnde moord.

Ook plaatste de oom naaktfoto's van zijn ex op sekssites. Uit psychologisch onderzoek blijkt dat de hoofdverdachte niet met afwijzing van een partner om kan gaan. Hij kreeg eerder al een forse celstraf omdat hij in 1998 het gezicht van zijn toenmalige vriendin met een mes bewerkte.

De neef kreeg een lagere straf omdat hij niet betrokken was bij het stalken van de vrouw. Ook had hij geen strafblad. Tegen de oom was acht jaar en tbs met dwangverpleging geëist, tegen de neef vijf jaar cel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel