Afvalverwerking en handhaving belangrijk voor inwoners

DRONTEN • Do 27 februari 2020 | 12:48 • Donderdag 27 februari 2020 | 12:48

Drontenaren vinden het belangrijk dat de gemeente bij het samenstellen van een begroting vooral kijkt naar afvalinzameling en handhaving. Dat blijkt uit een enquête. De gemeente liet via die weg de inwoners meedenken over hoe de begroting de komende tijd ingevuld moet worden.

Inwoners kregen zestien onderwerpen voorgelegd waar de gemeente meer of minder geld aan uit kan geven. Daarvan moesten ze de vier belangrijkste kiezen. Ruim de helft van de deelnemers aan de enquête koos voor afvalverwerking, ruim 40 procent had handhaving op het lijstje staan. Ook het onderhoud van de openbare ruimte scoorde goed.

Hoewel onderwerpen rondom het sociaal domein voor veel inwoners geen prioriteit hebben, is dat wel het gebied waarin geïnvesteerd moet worden volgens de ondervraagden. In de enquête kregen inwoners steeds een keuze uit twee onderwerpen waarin geïnvesteerd kon worden. Als het sociaal domein een van de keuzes was, werd daar opvallend vaak voor gekozen.

Om bezuinigingen op wmo voorzieningen en uitkeringen te voorkomen, zouden veel deelnemers bereid zijn meer aan gemeentelijke belastingen te betalen. Dat is dan ook het enige onderwerp waarvoor Drontenaren een hogere rekening zouden willen zien. Bij alle andere onderwerpen ziet ruim de helft van de deelnemers liever dat er bezuinigd wordt, dan dat er meer betaald moet worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel