Na aanhoudingen geen straatroven meer

ALMERE • Do 5 maart 2020 | 16:46 • Donderdag 5 maart 2020 | 16:46

Het valt de politie op dat afgelopen week geen straatroven zijn gepleegd in Almere. Dat zegt woordvoerder Shirien Elsaid van de politie Midden-Nederland in Bureau Flevoland.

De politie heeft de afgelopen tijd twaalf jongeren aangehouden voor verschillende straatroven. Elsaid weet niet of de aanhoudingen er voor hebben gezorgd dat er geen straatroven meer zijn gepleegd. "Maar het is in ieder geval goed nieuws."

De politie richtte een speciaal team op nadat er half februari verschillende straatroven waren. Al snel werd een groep van vijf jongeren aangehouden en daarna nog eens zeven jongeren. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de straatroven op onder andere de Fijistraat, Kalenderweg en Korte Promenade.

De politie is nog altijd druk bezig met het onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit. Elsaid hoopt dat er getuigen zijn. ''Misschien heeft iemand wel één van de overvallers horen praten over zijn plannen, of zijn er beelden gemaakt van een straatroof. Alle informatie helpt.''

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel