Deze man met cowboyhoed gooide steen naar ruit burgemeester

URK • Do 8 april 2021 | 16:26 • Donderdag 8 april 2021 | 16:26

De politie heeft in het opsporingsprogramma Bureau Flevoland beelden van de persoon laten zien die een ruit probeerde in te gooien bij van huis van de burgemeester van Urk. De verdachte bekogelde op 24 maart 's avonds het huis van Cees van den Bos en zijn familie.

Hij gooide met een steen tegen een ruit. Omdat het desbetreffende raam van dubbel glas was, ging de steen er niet helemaal doorheen. De buitenste laag was wel flink beschadigd, meldt de politie.

De politie kwam eerder al in het bezit van duidelijke beelden van de stenengooier. Deze persoon had tot vorige week vrijdag om zich te melden. Deed diegene dat niet, zouden de beelden openbaar gemaakt worden. De persoon heeft toen niks van zich laten horen.

Steen met linkerhand gegooid
De politie hoopt dat iemand de man herkent op basis van de camerabeelden. Het gaat om een man die tussen de 30 en 40 jaar oud is. Opmerkelijk is dat hij de steen met links gooit, dat hij een volledige baard blijkt te hebben en dat hij een opvallende hoed droeg.

Hij heeft ook een behoorlijk opvallend loopje, dat zichtbaar wordt op het moment dat hij wegloopt. De politie hoopt dat mensen op basis daarvan weten wie het is en dat melden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel