Indoor Mountainbike Centre na de zomer open

ALMERE • Ma 9 maart 2020 | 18:40 • Maandag 9 maart 2020 | 18:40

Het Indoor Mountainbike Centre in Almere Buitenvaart gaat na de zomer open. De gemeente Almere heeft, tot grote vreugde van initiatiefnemer Debbie Ottenhof, een vergunning afgegeven. Ottenhof kocht samen met haar familie vier jaar geleden een lege kas in Buitenvaart en legde er een indoor mountainbikeparcours aan.

Het parcours is klaar, de gemeente was in eerste instantie enthousiast maar gaf uiteindelijk geen vergunning. Want een indoor mountainbikebaan paste niet in het bestemmingsplan 'Agrarisch Gebied Buitenvaart'. De gemeente Almere heeft besloten toch een uitzondering te maken op het bestemmingsplan.

Omwonenden kunnen de komende weken nog bezwaar maken tegen de plannen van de familie Ottenhof. Zodra de vergunning officieel 'onherroepelijk' is, worden er nog wat aanpassingen gedaan, zoals het aanleggen van extra parkeerplekken.

Technisch gezien kan het Indoor Mountainbike Centre de deuren in mei al openen. Maar Ottenhof vindt dat midden in de zomer niet zo handig. De grote opening is daarom in september gepland. Wel kan het publiek in april even binnen kijken tijdens het evenement Kom in de Kas.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel