Patiënt met coronavirus in St Jansdal in Harderwijk

FLEVOLAND • Ma 9 maart 2020 | 20:33 • Maandag 9 maart 2020 | 20:33

Bij een patiënt in het St Jansdal in Harderwijk is het coronavirus vastgesteld. Dat meldt het ziekenhuis, waar ook inwoners van Flevoland worden behandeld. De zieke is in de nacht van zondag op maandag opgenomen met luchtwegklachten en koorts. De patiënt komt uit Harderwijk.

Volgens het St Jansdal wordt de patiënt conform protocol verpleegd in strikte isolatie. Andere patiënten die in contact zijn geweest met deze patiënt worden geïsoleerd verpleegd en nauwkeurig gecontroleerd op ziekteverschijnselen. Door het St Jansdal is een contactonderzoek opgestart onder patiënten en medewerkers. De uitkomst van het contactonderzoek wordt op zijn vroegst dinsdagmiddag bekend. Een eventueel vervolgonderzoek wordt in overleg met de GGD uitgevoerd.

Het ziekenhuis benadrukt dat de besmetting geen gevolgen heeft voor de patiëntenzorg in St Jansdal. Alle geplande operaties en afspraken gaan gewoon door. Wel vraagt het St Jansdal patiënten en bezoekers niet naar het ziekenhuis in Harderwijk te komen als zij luchtwegklachten hebben. Die worden allereerst doorverwezen naar de huisarts.

Flevolanders met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Ook is er een landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht op www.rijksoverheid.nl/corona. Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel