Verdachte (25) van dodelijke schietpartij Stadhuisplein op Nationale Opsporingslijst

ALMERE • Di 10 maart 2020 | 20:49 • Dinsdag 10 maart 2020 | 20:49

De 25-jarige Youssef Ben Hamou, verdachte van een dodelijke schietpartij in Almere, is op de Nationale Opsporingslijst gezet. Dat is dinsdag bekendgemaakt in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Op deze opsporingslijst staan zo'n twintig mensen die dringend gezocht worden door de politie. Onder hen zijn onder anderen vier mannen die verdacht worden van het neerhalen van vlucht MH-17, maar ook ontsnapte moordenaars en voortvluchtige drugdealers.

De schietpartij vond op 21 december vorig jaar plaats in een woning aan het Stadhuisplein in Almere en volgde op een mislukte drugsdeal. Een 35-jarige man uit Utrecht kwam door schoten om het leven.

In januari werd in de zaak al een 20-jarige Amsterdammer opgepakt. Twee weken geleden werden in Opsporing Verzocht al een foto en een naam van de tweede verdachte Youssef Ben Hamou bekendgemaakt. Op beelden die twee weken geleden in de uitzending werden getoond, is te zien hoe Hamou na het incident wegvluchtte en tussen het winkelend publiek verdwijnt. Volgens de politie zijn er in de zaak wel wat tips binnengekomen, maar heeft dat nog niet geleid tot de aanhouding van Hamou.

De politie waarschuwt om Youssef niet zelf te benaderen. Hij heeft een vechtsportverleden en is bovendien vuurwapengevaarlijk. De crimineel heeft een tenger postuur en is ongeveer 1.70 meter lang.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel