Centrada wil pedofiel uit huurwoning zetten

LELYSTAD • Do 12 maart 2020 | 13:56 • Donderdag 12 maart 2020 | 13:56

Woningcorporatie Centrada wil een 25-jarige pedofiel uit zijn woning in Lelystad zetten omdat er onrust onder omwonenden in het wooncomplex is. Dat komt omdat de bewoner uitspraken op televisie heeft gedaan over seks met kinderen. Donderdag diende een kort geding over de uitzetting.

In het NPO-programma 'Danny op straat' zei Nelson M. dat hij een politieke partij wil oprichten om onder meer seks met kinderen legaal te maken. Ook zei hij dat een kind van twee of drie prima kan bepalen of het naar de speeltuin wil of dat het zin heeft in een ijsje. Daarom kan een kind van die leeftijd volgens de man ook prima bepalen of het zin heeft in seks.

Veel onrust
Zijn uitspraken zorgden voor veel onrust in het wooncomplex, omdat daar ook een paar gezinnen met jonge kinderen wonen. Ook werd er gedemonstreerd en is er een petitie tot uithuiszetting gestart. Centrada zegt dat het de veiligheid van de man en ook de bewoners niet kan garanderen en wil daarom dat de man verhuist. Omdat M. er zelf voor heeft gekozen om met naam en toenaam herkenbaar op televisie te komen en geen afstand neemt van zijn uitspraken vindt Centrada dat hij zelf schuldig is aan de ontstane onrust. Daardoor is het voor de Lelystadse woonstichting onmogelijk om een nieuwe woning aan te bieden binnen een andere wijk: "Omdat de kans groot is dat het opnieuw uit de hand loopt".

Volgens M. zijn advocaat kan hij niet aansprakelijk worden gesteld voor de onrust die is ontstaan. Hij is jong en politiek betrokken wat tot zijn uitspraken leidde. En het was de gemeente Lelystad die toestemming gaf voor een demonstratie. Wat volgens haar nooit had mogen gebeuren. Hij zou zich aan de bepalingen van het huurcontract hebben gehouden, waardoor hij niet mag worden uitgezet.

De rechter doet op 20 maart uitspraak in het kort geding.

Overigens zit de Lelystedeling op dit moment in voorarrest omdat hij verdacht wordt van het in bezit hebben van kinderporno.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel