Coronabesmettingen in omliggende ziekenhuizen

FLEVOLAND • Vr 13 maart 2020 | 11:39 • Vrijdag 13 maart 2020 | 11:39

In de verschillende ziekenhuizen rondom Flevoland waar veel inwoners van de provincie naartoe gaan, liggen patiënten met COVID-19 en is ook bij personeel besmetting met het virus vastgesteld. Deze ziekenhuizen hebben extra maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Belangrijkste maatregel die de ziekenhuizen nemen, is gericht aan patiënten en bezoek: kom niet naar het ziekenhuis bij koorts en bij luchtwegklachten als verkoudheid.

Zwolle
Bij Isala in Zwolle zijn twee medewerkers positief getest op het virus. De tweede persoon is in contact gekomen met verschillende collega's en patiënten. Zij zijn allemaal geïsoleerd. Alle patiënten van het Isala ziekenhuis die verkoudheidsverschijnselen hebben uit voorzorg getest op het coronavirus.

Sneek
In het Antonius Ziekenhuis in Sneek is donderdagmiddag het coronavirus bij een 40-jarige man vastgesteld. Hij ligt in isolatie. Mensen die met hem in contact zijn geweest, worden volgens landelijke richtlijnen in de gaten gehouden. Het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Emmeloord wil niet dat mensen met luchtwegklachten bij het ziekenhuis langskomen, als ze óf in contact zijn geweest met iemand met het coronavirus óf in een regio zijn geweest waar dit virus wijdverspreid is.

Harderwijk
Donderdagavond werd bekend dat drie medewerkers van de vestiging van het St Jansdal in Harderwijk het virus hadden opgelopen. De medewerkers zitten nu in thuisisolatie. Ook werd bij twee nieuwe patiënten besmetting met COVID-19 vastgesteld. Eerder deze week bleek al dat vijf patiënten in deze vestiging van St Jansdal het coronavirus onder de leden hadden. Het ziekenhuis raadt patiënten en bezoekers met luchtwegklachten af naar het ziekenhuis te komen.

Flevolanders met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Ook is er een landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht op www.rijksoverheid.nl/corona. Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel