Drie medewerkers St Jansdal besmet met coronavirus

FLEVOLAND • Do 12 maart 2020 | 19:58 • Donderdag 12 maart 2020 | 19:58

Uit het contactonderzoek onder medewerkers van ziekenhuis St Jansdal, locatie Harderwijk, blijkt dat drie van hen het coronavirus hebben opgelopen. Dat laat het ziekenhuis, waar ook veel Flevolanders heen gaan, donderdagavond weten.

De betreffende medewerkers zitten volgens het St Jansdal in thuisisolatie en worden door de GGD in de gaten gehouden. Ook twee nieuwe patiënten zijn vandaag positief getest.

De besmettingen hebben volgens het ziekenhuis vooralsnog geen gevolgen voor de patiëntenzorg. Wel heeft St Jansdal extra voorzorgsmaatregelen genomen om patiënten en medewerkers te beschermen en zo de kans op het overbrengen van het virus te verkleinen.

Bescherm uzelf en anderen
Volgens arts-microbioloog Damian Melles is het belangrijk dat mensen met luchtwegklachten (verkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts vanaf 38 graden) buiten het ziekenhuis blijven, om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. "Wij willen graag onze patiënten en medewerkers beschermen door te voorkomen dat er hier een 'bron' van het coronavirus ontstaat. Heeft u geen last van bovenstaande luchtwegklachten, dan kunt u veilig ons ziekenhuis bezoeken."

Telefonisch consult
Het St Jansdal biedt patiënten de mogelijkheid om een telefonisch consult aan te vragen in plaats van een fysieke afspraak. Patiënten kunnen daarover bellen met de polikliniek waar ze onder behandeling zijn.

Eerder deze week bleek al dat vijf patiënten van St Jansdal het coronavirus onder de leden hadden.

Mensen met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Ook is er een landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht op www.rijksoverheid.nl/corona. Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel